Pentuinfo

Jokainen Starsong shelttipentue suunnitellaan ajatuksella, että syntyisi koira tai koiria joilla jatkaa kasvatusta eteenpäin. Tavoitteena on kasvattaa terveitä ja pitkäikäisiä shetlanninlammaskoiria, jotka ovat rodunomaisia niin ulkonäöltään, rakenteeltaan kuin luonteeltaankin.

Pennut syntyvät ja kasvavat osana perhettä. Ne tutustuvat aikuisiin koiriin sekä kissoihin jo pienenä, samoin lapsen käsittelyyn ja hellimiseen. Pennut pääsevät ulkoilemaan aidatulla pihalla lukuunottamatta kovimpia pakkaskelejä. Niitä nostetaan trimmauspöydälle seisomaan, ne pestään ja kuivataan föönillä ja totutetaan turkinhoitoon jo ihan pienestä. Ne myös tekevät useamman automatkan ennen luovutusta. Pennut saavat tutustua erilaisiin ihmisiin, ääniin ja tilanteisiin.

Jokaisen pennun mukaan tulee pentukansio joka sisältää kattavat hoito-ohjeet ja paljon muuta tietoa, sekä tuttua ruokaa jolla pääsee alkuun. Pennut ovat useaan kertaan madotettuja, eläinlääkärin tarkastamia ja mikrosirutettuja sekä virallisesti silmätarkastettuja ennen kuin ovat valmiit uusiin koteihinsa 8 viikkoa täytettyään. Pennut myydään aina Suomen Kennelliiton kauppasopimusta käyttäen.

Ennen kuin päätät hankkia koiranpennun – mieti vielä!

Koiran hankkiminen tarkoittaa suurta vastuuta uudesta perheenjäsenestä, mahdollisesti seuraavat 10-15 vuotta. Elämäntilanteet voivat muuttua, mutta koira tarvitsee kodin ja huolenpidon kaikesta huolimatta. Ja sen mahdollisesti tarvitsema eläinlääkärin hoito voi maksaa paljonkin. Koirasta on paitsi kuluja myös vaivaa, lisää siivottavaa tulee paljon ja koiralle pitää aina miettia hoitopaikka jos jonnekin haluaa lähteä ilman sitä.

Ensimmäisinä kuukausinaan pentu tarvitsee paljon aikaa, positiivisia kokemuksia ja kärsivällisyyttä omistajan taholta. Sisäsiisteyden oppiminen vie aikaa, pentu voi tuhota kotia pureskelemalla tavaroita tai huonekaluja. Sille pitää olla turvallinen paikka ulkoilla välillä myös ilman hihnaa. Kodista pitää tehdä pennulle turvallinen, poistamalla esim. sähköjohdot ja myrkylliset kasvit sen ulottuvilta ja laittamalla portaikkoihin koiraportit.

Koiran pito ei ole halpaa. Ruokinta, tarvikkeet, rokotukset ja hampaiden hoito maksaa. Koira saattaa sairastua tai joutua onnettomuuteen, mistä voi seurata satojen tai tuhansien eurojen lasku. Pennun hankintahinta on vain osa kuluja joita koirasta aiheutuu. Jokaisen pentueen kohdalla kasvattajan ensimmäinen tavoite on kasvattaa terveita koiria. Elävien eläinten kanssa on kuitenkin mahdotonta luvata sataprosenttista virheettömyyttä ja terveyttä koko eliniäksi.

Näistä linkeistä löytyy lisää pennunhankintaan liittyvää tietoa:
Shelttipennun osto-opas
Kennelliitto – koiran hankinta
Miksi rekisteröity pentu

Sijoitus

Koska jokainen pentue suunnitellaan kasvatustyön jatkoa silmälläpitaen, pyrin tilanteen mukaan sijoittamaan joka pentueesta ainakin yhden tai kaksi pentua, mieluiten tuttuihin ja/tai suhteellisen lähellä asuviin perheisiin.

Mita sijoitussopimus tarkoittaa

 

 

 

 

Kotisivujen suunnittelua

© Starsong Shelties